FANDOM


Geeststuring
spirituele heling
Algemene Informatie
Element

Water

Bron

De Maan en Oceaan geesten (Tui en La)

Geleerd van

Het bestuderen van de geesten en hun gewoontes

Sub-techniek van

Watersturen

Spirituele heling is een onderdeel van Heling, en subtechniek van watersturing. Met deze techniek kunnen duistere geesten worden gekalmeerd.

OorsprongEdit

Unalaq begon met het bestuderen van de geesten op de noordpool en maakte reizen naar de geestenwereld. Hij leerde hoe hij met een kruising tussen heling en watersturen een zwakke plek van een geest wist te raken en hem zo te bedwingen en op te laten lossen. Hij oefende dit vaak om het perfect te kunnen en leerde het zo ijverig dat hij zelfs een menselijke geest kon bedwingen. Toen hij de barbaren de noordelijke waterstam liet aanvallen zorgde hij dat hij ze naar de noordpool vluchtte voor de soldaten. De waterstam soldaten lieten het hele woud onder water lopen en verwoeste het zo. De geesten werden boos en vielen de noordelijke waterstam aan. Unalaq wist toen met Geeststuring wel vijf tegelijk te bedwingen. Hierdoor werd hij stamhoofd en werd Tonraq verbannen naar de zuider stam.

KorraEdit

Hij kwam in 171 NSK naar de zuidelijke waterstam om het ijsgeesten festival. In te wonen. Avatar Korra was diep onder de indruk toen ze hem een duistere geest zag verslaan. Hij werd toen haar mentor en leerde haar de gave ook. Toen Korra er achter kwam dat Unalaq haar aan het manipuleren was vertrok ze en had ze de gave onder de knie. Een maand later probeerde ze een grote geest op de vuurzee te bedwingen maar deze was zo boos dat hij zelf in de avatar trance niet te bedwingen was. Nadat Korra haar connectie met Raava had teruggevonden vertrok ze terug naar de oostelijke luchttempel en had de gave volledig onder de knie. Ze wist vleermuizen te bedwingen en later ook de duistere geest Vaatu waarbij ze een Era afsloot.